16.Mar.2018 - 06.Jan.2019
  • Udstilling

UDSTILLINGSPROGRAM 2018

Kunsthal Aarhus præsenterer følgende udstillinger i 2018:

Lasse Krog Møller: Ephemera Mundi - Den oversete verden

Med denne retrospektive udstilling af den danske kunstner Lasse Krog Møllers værker rettes det dokumentariske blik mod overraskende og fascinerende kvaliteter i de genstande, vi ellers har tendens til at overse, eller helt ignorere.

Med et tilbageblik på de omfattende samlinger af objekter, der udgør Krog Møllers kunstneriske praksis gennem de seneste 20 år, udfordrer udstillingen publikums opfattelse af, hvad der er bevaringsværdige informationer og erindringer. Samlingerne består af hverdagslige genstande såsom indkøbssedler, vanter og handsker, hårelastikker, breve, beskeder, fotos, cigaretskod og andre tabte el. efterladte genstande fra gaden.

Kurateret af Peter Ole Pedersen

Udstillingsperiode: 16. marts – 27. maj 2018
Fernisering: 16. marts kl. 17

 

Post Institutional Stress Disorder

Post Institutional Stress Disorder (PISD) er en diagnose, der udfolder sig som en kumulativ gruppeudstilling i løbet af hele 2018. På åbningsdagen består udstillingen blot af et enkelt værk, men når den lukker knap 10 måneder senere er udstillingsrummet fyldt med værker herunder skulptur, fotografi, video, maleri etc. Udstillingens titel spiller på PTSD – Post Traumatic Stress Disorder, en psykisk lidelse, som man kan udvikle i forlængelse af en eller flere voldsomme oplevelser. Udstillingen handler dog ikke om traumatiske oplevelser i forbindelse med krig eller andet ekstremt pres, men om vores oplevelser med institutioner og hvordan de påvirker vores liv. Værkerne i udstillingen undersøger vores interaktion med institutioner og den følelse af magtesløshed, som man kan opleve i mødet med institutionen.

Værker af: Jes Brinch, Cameron Rowland, Carolyn Lazard, Michael Smith, Sara Deraedt, Henrik Olesen, Harun Farocki, Andrea Fraser, Julia Scher, Adrian Piper, Jesse Darling m.fl. Værker tilføjes løbende. 

Udstillingsperiode: 16. marts 2018 – 6. januar 2019
Fernisering: 16. marts 2018, 17:00

 

KP18 & SPRING18

Kunstnernes Påskeudstilling er en censureret udstilling, der giver både etablerede kunstnere og nye talenter mulighed for at præsentere deres værker for et større publikum. Gennem censurkomitéens udvælgelse præsenteres nogle af de strømninger og tendenser, der kommer til udtryk i kunsten lige nu. Den censurerede udstilling står på samme tid for tradition og fornyelse. Hvert år skabes et nyt bud på, hvor kunsten bevæger sig hen i kraft af de optagne værkers indhold og udtryk og de medier, som kunstnerne benytter sig af.

Censurkomitéen består i 2018 af fem danske billedkunstnere, forfattere og kuratorer: Claus Ejner, Uffe Isolotto, Elsebeth Jørgensen, Sofie Bird Møller, Christian Vind.

Til SPRING18 har KPs bestyrelse inviteret tre kunstnere: Mette Riise Kristensen, Noelia Mora Solvez og Ragnar Stéfansson til at udvikle og vise større projekter i samarbejde med hinanden og med vejleder Peter Land. SPRING18 bliver vist som en samlet iscenesættelse i Kunsthal Aarhus sideløbende med KP18.

Udstillingsperiode: 17. marts – 15. april 2018
Fernisering: 17. marts 2018 kl. 14 – 17

 

Afgang 18 – Det Jyske Kunstakademi

Kunsthal Aarhus præsenterer Afgang 18, som er afgangsudstillingen for de seks dimitterende kunstnere fra Det Jyske Kunstakademi i 2018.

Udstillere: Olga Benedicte, Holger Højbjerg, Regitze Engelsborg Karlsen, Sophia Ioannou Gjerding, Freja Niemann Lundrup og Nushan Rose Roshani

Kurateret af Iben Elmstrøm

Udstillingsperiode: 26. april – 3. juni 2018
Fernisering: 26. april 2018 kl. 16 – 19

 

Sidsel Meineche Hansen: End-user

Sidsel Meineche Hansens udstilling End-user i Kunsthal Aarhus sammenstiller nye og eksisterende værker. Udstillingen er den første i en trilogi af udstillinger, centreret omkring udviklingen af en sexrobot, som kan købes på forudbestilling. Det kumulative udstillingskoncept bestående af markets research, produktion af en prototype og investeringsmodel er skabt af Sidsel Meineche Hansen til Kunsthal Aarhus, KunstWerke, Berlin og SMK, København.

Sidsel Meineche Hansen er uddannet fra Kunstakademiet i København i 2007, hun har læst på Städelschule i Frankfurt og taget en MA i Research Architecture på Goldsmiths, University of London. Meineche Hansen blev i 2018 ansat som underviser på Det Jyske Kunstakademi i Aarhus. Hun er bosat og arbejder i London.

Udstillingen præsenteres i samarbejde med SMK, København, og KunstWerke, Berlin.

Udstillingsperiode: 6. juli – 23. september 2018
Galleri 4, 5

 

iwillmedievalfutureyou6

I sommeren 2018 præsenterer Kunsthal Aarhus den tredje udgave i en serie af gruppeudstillinger dedikeret til kunstneriske rejser gennem tid og rum, både tilbage og frem. Kunstnerne viser absurde og dystopiske fremstillinger af den tid, vi befinder os i, og gennem værkerne vil udstillingen forsøge at spejle det primitive i vores nutid og vores mulige fremtid. Udstillingen kan ses som en episk fremtidsfortælling, der både viser drømmene, fantasierne og ned- og sammensmeltningen af disse.

Udstillingsperiode: 15. juni – 23. september 2018

 

Steinar Haga Kristensen: The Work of Art and The Spiritualization of Self-empowerment

Steinar Haga Kristensen (f. 1980) bruger maleri, skulptur, 3D-animationer, tæpper, ready-made objekter og performance i sine iscenesatte totalinstallationer. Det er et overflødighedshorn af lige dele absurde ideer, social kritik og humoristiske kommentarer til kunstnerens rolle.

Udstillingsperiode: 5. oktober 2018 – 6. januar 2019

 

Jos de Gruyter & Harald Thys

De belgiske kunstnere Jos de Gruyter & Harald Thys har arbejdet sammen siden 1980'erne. Gennem deres mange kunstneriske tilgange - herunder installationer, video, tegning, skulptur, performance og fotografier - visualiserer kunstnerduoen deres forestillinger om den parallelle verden, der ligger i den moderne menneskelige psyke. De er tiltrukket af alt, hvad samfundet ikke kan fordøje eller tæmme. Deres mørke repertoire af værker er præget af de tragikomiske, uhyggelige og absurde manifestationer af hverdagsaspekter af liv og samfundsmæssig overensstemmelse. Resultatet er et nådeløst perspektiv på virkeligheden.

Udstillingsperiode: 5. oktober 2018 – 6. januar 2019

Relateret

Related

End-user

Ephemera Mundi - Den oversete verden

KP18 & SPRING18